Krabi [Thajsko]

Tak ten budik 3.20 ma predsalen zobudil. Chvilu na to dosla smska od lucie, ze mam vstavat. Kukam ale gpsko v mobile, este sme nejakych peknych 50km od ciela. Budeme mat meskanie. Tak si este liham a cakam. O pol 5tej sme v Surathani, pred vlakom uz klasicky otravuju ludia z cestoviek, ktori ponukaju odvoz na Krabi, Phuket a do dalsich destinacii.

Na webe som citala rady od ludi, ze cestovka vraj berie 250bathov a pritom to iste mate za 150 ked vezmete government bus. Pruser ale bol, ze ta autobuska, z ktorej mal ist government bus bola 12km od vlakovej. Tak sme si nakoniec kupili listok u cestovky, tvrdili ze vyrazaju o 7mej a ide velky bus. Bolo uz nieco okolo 6hodin, ze tak ok. Sedeli sme v cafe zatial. O 7mej sa pytame co sa deje. Chlap tvrdi, ze sa caka na dalsi vlak s turistami. Scenar sa opakuje aj o hodinu, tvaria sa smutne, ze musime cakat, ale opat to chce dalsich turistov z meskajuceho vlaku. Asi o pol 9tej nas naviguju, ze mame ist za nejakou zenskou, ta nas chcela hodit na mhdcku, poslat do mesta a pak na public bus. Ze takto sme sa nedohodli, to stoji 150 bathov. Tych 250 platim vam, aby sme tu nemuseli sachovat jak idioti, ale vidim, ze ti ludia neopindavali tuto CK na webe iba z recesie. Take indicke odrbavanie, len v peknom obale. Tak nakoniec cakame dalej, ze co sa bude diat. O chvilu nas nakladaju do velkeho busu, ze wau, ideme. No asi po 20 minutach kricia Krabi – Get out. Presadame na nejaky dalsi pickup, ktory nas vezie nevedno kam. Tato organizacia je na mna prilis zlozita. O par minut nas pickup vyhadzuje v dalsej cestovke, kde nam zenska berie listok a prilepuje cedulky s „Krabi“ na tricko. A ze nam robi laskavost, ze sme mali ist velkym busom (za ten sme platili), ale kedze ide az za dve hodiny, pichla nas do vanu, tie chodia kazdu chvilu. No aj tak cakame dalsiu min hodinu. Uz je asi 10hodin, to sme sa za 4h moc nepohli.
Nakoniec dosiel van, kde sme sa napchali asi 12ti. Tie vany su celkom ok, nove toyoty s klimou, takze sa konecne blizike do ciela. Aj cesty su fajn, pripadam si minimalne ako v Rakusku. Akurat tie palmy, kopce naokolo su skor tropickeho charakteru.
Van nas vyhodil v cestovke v Krabi, taxik sa uz nuka, no chce nejake sialene prachy, tak ze tych trapnych 10minut prejdeme aj peso. Je vlhko ako v pralese, s ruksakom na chrbte, v 35stupnoch z nas celkom solidne leje.
Nasli sme nejaky hotel za prijatelnu sumu a konecne sa mozme zlozit. Hmm, dnes ma Lucia narodky, musime to oslavit. A tak vecer zakotvime v bare, kde nas oslovila tabula Happy hour, drinky za 100bathov. Barman robi zaroven aj DJa, no ide mu karta, cely vecer hra rock, 90te roky. Kazda si dala asi po 4 drinky, no boli sme viacmenej iba ukecanejsie, evidentne na Korejcov pri vedlajsom stole to malo lepsi efekt. Po par minut od odchodu sa vratili a pytali na cestu domov, asi boli dezorientovani, to sa vlastne stava aj mne:)
Posledna zastavka bola v 7/11, sladky rozok s parkom, thajska specialitka. Zabalili sme to asi o 1nej, zajtra vstavame na lodku na Railay beach.

Autor:

Jana Bartovicová

A tak som si začala písať denníček zo svojich výletov, neskôr z toho vznikol blog, nech je na čo spomínať, keď ku mne dorazí Alzheimer

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *