Letíme do Istanbulu [Turecko]

Nadisiel den D. Dlho ocakavany odchod. Stretli sme sa na nivach odkial isiel klasicky bus na schwechat. Nikto z nas sa nechcel nikomu doprosovat na odvoz, tak sme sli busom.

Mali sme pred sebou jeden maly let do Istanbulu. Lowcost airlines Pegagus ma v cene aj batozinu 20kil. Letela s nami nejaka banda cechov, nejaky organizovany zajazd. Po prilete si musite zakupit visa za 15 eur, dali nam do pasu nejaku nalepku polroka platnu a multiple entry. Z letiska Sabiha v Istanbule, kam lieta vacsina lowcostov sa lahko dopravite autobusom E10 do Kadikoy, tam prestupite na ferry do Eminonu. Bus stoji 4liry, ferry 3. Nikto nevie po anglicky, k tomu si chcel autobusar spolu s kamosom prihodit este tringelt, takze to bolo zaujimave. Ferry vas vyhodi v pristave, odtial do stareho mesta Sultanahmet chodia elektricky, alebo sa da prejst aj peso. Prileteli sme v dazdi, snehu o 8mej vecer v nedelu tam skapal pes. Nasli sme booknuty hostel a vecer sme sa este sli najest. Kebab v stanku vysiel na 3liry, no bol nejaky nemastny neslany, asi na slovensku tie kebaby uz prispoobili nasim chutiam. Zajtra nas caka sightseeing po meste.

Noclah v Istanbule: Harmony Hostel – je mozne ze uz neexistuje, neviem ho uz na webe nasjt:)

Autor:

Jana Bartovicová

A tak som si začala písať denníček zo svojich výletov, neskôr z toho vznikol blog, nech je na čo spomínať, keď ku mne dorazí Alzheimer

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *