partaci backpackeri

Cestovateľská zoznamka v teréne a výmena skúseností.

Chceš niekam vyraziť, ale nemáš s kým, tak čítaj ďalej…

Chceš niekam vyraziť, ale chýba ti potrebné know-how a sám si netrúfaš, čítaj ďalej…

Stále je medzi vami kopec ľudí, ktorí sa chodia inšpirovať na cestovateľské prezentácie, ale reálne zatiaľ nikde neboli.

Ak si sa v tom texte našiel a chceš to zmeniť ->> čítaj ďalej 🙂

Ja som Jana. Za posledných 10 rokov som nazbierala kopec know-how z cestovania po svete. Navštívila som 350 miest v 35 krajinách prevažne mimo Európy a pracovala som v 3 štátoch okrem Slovenska. Na svoje výjazdy som však poväčšine zháňala parťákov na internete. Až kým som nestretla JEHO.

On je Tomáš. Je pre zmenu odborník na turistické vybavenie, prešiel všetky kúty Slovenska po svojich a prevažne sám. Až kým nestretol mňa.

Spolu by sme sa s vami chceli podeliť o skúsenosti a znalosti, ktoré sme nadobudli.

A keďže sami vieme, že úspech akcie veľakrát záleží od dobrej spoločnosti, a parťáka je vhodné vopred spoznať a otestovať, vymysleli sme si akciu, kde sa nielen že spoznáte v teréne bez rizika, ale dostanete aj kopec užitočných informácií pred cestou.

KEDY? 24.6. (piatok po práci) – 26.6.2016 (nedeľa večer)

KDE? náš base camp bude v novopostavenej drevenici vo Vrátnej doline/Malá Fatra.

KOHO HĽADÁME? ak nemáš parťáka, si jednotlivec vo veku 25 – 35 rokov s chuťou cestovať a chceš spoznať nových ľudí rovnakej krvnej skupiny, poď s nami. (Vôbec nemaj obavy, ak sa budeš hlásiť sám. Rovnaký problém ako ty majú ďalší XYZ. )

Program:

Piatok podvečer individuálny príchod medzi 15:00 – 22:00 (po skompletizovaní zoznamu ľudí sa dohodneme kto ide ako auto/vlak)

Pobyt začína grill party a úvodným zoznámením medzi sebou.

Sobota

Po raňajkách začneme prednáškou o vybavení. Od cestovateľského po to turistické. (čo nesmie chýbať, čo nepodceniť a ako sa baliť na ľahko. všetko s názornými ukážkami a rekvizitami).

Pred obedom sa presunieme do terénu do sedla Medziholie, kde budeme pokračovať v praxi. Uvaríme si obed, porovnáme rýchlosť zovretia vody v rôznych hrncoch a ukážeme si, ako bezpečne postaviť stan, aj keď je napríklad bez podlahy.

Po večeri pokračujeme diskusiou o výhodách a nevýhodách cestovania sólo alebo s niekým ďalším.

tiesnavy

Nedeľa

Po raňajkách začneme prednáškou o lowcost cestovaní (doprava, ubytovanie, stravovanie, plánovanie budgetu).

Pred obedom sa presunieme k Jánošíkovým dieram, po ceste bude metodika práce s mapou a kompasom. Povieme si niečo aj o mobilnej navigácií v teréne.

Po návrate na base camp – rozchod smerom domov. Pevne veríme, že si aspoň niektorí povymieňajú kontakty aj za iným účelom ako výmeny fotiek z tejto akcie. Napríklad spolu vyrazia aj niekam ďalej 🙂

Povinná výbava: topánky na ľahkú turistiku a nepremokavú bundu. V prípade nepriaznivého počasia sa program prekombinuje. Škaredší deň budeme vnútri a krajší pôjdeme určite von, aj keby mrholilo.

ÚČASTNÍCKY POPLATOK: 59 €.
v cene je 2 x ubytovanie v drevenici, úvodná BBQ grill party a náklady na organizáciu.

v cene nie je doprava, raňajky a sobotňajšia večera (drevenica má vlastnú kuchyňu a v dedine je viacero reštaurácií), doprava (spoločne autami alebo vlakom podľa dohody)

->>> CHCEM SA PRIHLÁSIŤ. Prihláška je záväzná až po uhradení zálohy 29 € na účet.

 FB event:
24.-26.6.2016 https://www.facebook.com/events/1041070635976156/

Autor:

Jana Bartovicová

A tak som si začala písať denníček zo svojich výletov, neskôr z toho vznikol blog, nech je na čo spomínať, keď ku mne dorazí Alzheimer

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *