Paklenica

Chorvátsko s aktívnym oddychom

Chorvátsko ponúka okrem preplnených pláží aj aktívny oddych pre náročných. Množstvo národných parkov, šnorchlovanie, turistiku či lezenie.

Národný park Plitvické jazerá

PlitviceTyrkysové jazierka s priesvitnou vodou, mostíky, vodopády, lodičky, to je národný park Plitvice.

Na svoje si prídu deti, milovníci prírodných krás alebo aj pamätníci Vinetuoviek. Nachádzajú sa tu aj turistické chodníky, počas horúcich letných dní dajú iste zabrať.

Poplatky, trasy: http://np-plitvicka-jezera.hr/en/plan-your-visit/operating-hours-and-prices/

Plitvice

Plitvice

Národný park Paklenica

PaklenicaMnožstvo kilometrov turistických chodníkov, stovky lezeckých ciest. Pískajúce cikády alebo prírodné jazierka na schladenie po aktívnom pohybe.

Kaňony Malá a Veľká Paklenica vás teleportujú do Chorvátska, o akej sa vám nesnívalo.

Hneď v úvode Veľkej Paklenice vás ostré skalky zavedú na najvyššie skalné bralo Anica Kuk (712 m). Vrchol vás odmení panoramatickým výhľadom a pofukujúcim vánkom v inak horúcom letnom dni.

Poplatky: http://www.np-paklenica.hr/en/index.php/park/price-list

Paklenica Paklenica Paklenica

Národný park Kamenjak

KamenjakPre milovníkov adrenalínu odporúčame skákanie z útesov. Na výber je viac levelov, v závislosti od odvahy. Pre tých, čo radšej pobudnú vo vode, nezabudnite šnorchlovaciu výbavu. Stovky rybičiek, vlny a útesy pod vodou vám zaručia nepremárnený deň.

Kto vydrží aj pod vodou, môže ísť objavovať podmorskú jaskyňu a jej zákutia.

Poplatky: vjazd do NP platia iba autá. Bicyklom alebo peši je to free. http://www.kamenjak.hr/en/Info.aspx

Kamenjak Kamenjak

Národný park Brijuni

BrijuniOstrovčeky kúsok od pobrežia s bohatou históriou. V súčasnosti jedinou možnosťou, ako sa dostať na ostrovy sú komerčné tours s východiskom vo Fažana. Na výber sú väčšie či menšie loďky, výber treba zvoliť podľa želaných aktivít.

Záujemcovia o históriu ocenia x-hodinový tour s výkladom po najväčšom ostrove, zatiaľ čo vyznávači šnorchlovania nastúpia na menšiu loďku, oboplávajú ostrovy s výkladom a na pár hodín zakotvia na ostrovčeku Otok Sveti Jerolim. Ten ponúka plytké brehy aj pre deti, dno bohaté na morské krásy a jemné vlnky.

Poplatky: obojsmerný transfer z prístavu Fažana okolo 150-200 Kn (najlepšie prísť ráno o 8mej do prístavu a zajednať rovno na mieste). http://www.np-brijuni.hr/en/

BrijuniBrijuni

Autor:

Jana Bartovicová

A tak som si začala písať denníček zo svojich výletov, neskôr z toho vznikol blog, nech je na čo spomínať, keď ku mne dorazí Alzheimer

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *